Skægkræ og sølvkræ bekæmpels

Vi hjælper dig med at slippe effektivt af med skægkræ og sølvfisk.

Skægkræ og sølvkræ (sølvfisk)

Skægkræ spreder sig hurtigt og kan være svære at udrydde. Det er derfor nødvendigt at sætte ind med en effektiv skægkræ bekæmpelse. Hvad er skægkræ og sølvkræ, og hvordan bekæmper man dem? Bliv klogere på krybene og læs om effektiv bekæmpelse af både skægkræ og sølvkræ her.

Hurtig udrykning i hele landet

Få effektiv hjælp nu

Mangler du en professionel og autoriseret skadedyrsbekæmper til hurtig og effektiv bekæmpelse af skægkræ og sølvfisk? Så tøv ikke med at kontakte os, før de har spredt sig og gjort skade på dit hjem. Vi rykker hurtigt ud på Sjælland og i hovedstadsområdet.

Én behandling er oftest nok

Med vores metode er blot én behandling i de fleste tilfælde nok. Hos mange skadedyrsfirmaer skal du gennem hele 3 behandlinger. Vi har mere end 20 års erfaring i professionel udryddelse af skadedyr, og vi har rigtig gode resultater med en virksom metode til bekæmpelse af skægkræ.

Kendt fra TV-programmet

DE Beskidte helte

skægkræ og sølvfisk spreder sig i hele huset og går i madvarer

Modsat sølvfisken kan dette dyr godt klatre på lodrette overflader og er ikke afhængig af fugtige omgivelser. Derfor spreder den sig også hurtigt rundt i huset: Til stuen, hvor den kan gemme sig i reolerne, og i køkkenet, hvor den går i madvarer. Den kan også ødelægge bøger, billeder og dokumenter – især hvis der er fugt, som skaber svampevækst.

Fakta om skægkræ

Skægkræet, eller skægget sølvkræ, er i familie med sølvfisken og har de seneste år huseret heftigt i Norge, hvor den med rekordfart har spredt sig. Insektet blev opdaget tilbage i 2013 og har spredt sig til Danmark via bl.a. post, rejser og vareemballage. Modsat sølvfisken kan dette dyr godt klatre på lodrette overflader og er ikke afhængig af fugtige omgivelser. Derfor spreder den sig også hurtigt rundt i huset.

Hurtig udrykning i hele landet

Hvordan ser skægkræ ud?

Kræet kan kendes ved, at det har lange haletråde og følehorn, en “skægget” krop og en mørk farve. Skægkræ er både større og mindre sølvfarvede og skinnende end sølvfisken. Den bliver 15-20 mm lang, mens sølvfisken typisk er 10 mm. Haletråde og følehorn hos det skæggede kræ er næsten lige så lange som kroppen eller længere.

Hvad lever skægkræ af?

Skægkræet æder alle slags madvarer, især stivelsesholdige tørvarer som fx mel og gryn. Den kan også ødelægge bøger, billeder og dokumenter – især hvis der er fugt, som skaber svampevækst. Skægget sølvkræ har med deres kraftige kæber en god evne til at fortære hårdføre produkter.

Hvor hurtigt formerer de sig?

Skægkræ kan blive op til syv år gamle. Hunnen lægger sine æg i revner og sprækker, enten enkeltvis eller i klynger. Hunnen kan lægge omkring 150-200 æg gennem hele dyrets levetid. Æggene udklækkes efter ca. 2 måneder, hvorefter de små kræ hastigt vokser sig store og er kønsmodne efter ca. 2,5 til 3 år.

Hvor lever de henne?

Insekterne er gode til at gemme sig under gulvpaneler, revner og sprækker. Kræene kan kravle fra lejlighed til lejlighed via rør og sprækker og hurtigt sprede sig til hele boligen og til madvarer. En koordineret skægget sølvkræ bekæmpelse kan derfor være nødvendig i hele beboelsesejendommen.

Fakta om sølvkræ (sølvfisk)

Sølvkræet er et insekt, der herhjemme lever indenfor i beboelser, den er også kendt under navnet sølvkræ og bliver ofte benævnt sølvsild. Skægkræet er nært beslægtet og kaldes også for den langhårede fætter til sølvfisken. Sølvfisken tilhører arten af urinsekter, der har eksisteret i over 300 millioner år, så de er ikke sådan lige at slå ihjel. Nogle forskere mener endda, at mange af de nulevende insekter oprindeligt har udviklet sig fra sølvfisken.

Kendt fra TV-programmet

DE Beskidte helte

Hurtig udrykning i hele landet

Hvordan ser insektet ud?

Sølvfisk bliver ca. 10 til 20 mm lange. Den glinsende skælbeklædning og den fiskeformede krop har givet sølvfisken sit navn. Sølvfisken skifter ham op til 4 gange årligt.

Hvor hurtigt formerer de sig?

Sølvfisk er vingeløse insektarter, som i gennemsnit bliver 3-4 år gamle, men de kan også blive dobbelt så gamle. Sølvfisk er kønsmodne inden for ca. et halvt til 1 år, afhængig af temperaturforholdene. Hunnen lægger omkring 20 æg i sin levetid. Ungerne ligner blege udgaver af voksne sølvfisk og er voksne efter 3 år.

Hvad spiser sølvkræ?

Sølvkræ spiser mange forskellige ting, men de er særligt glade for produkter, der indeholder stivelse og sukker. Derudover spiser de døde insekter for at få dækket deres proteinbehov.

Hvor lever sølvkræ?

Sølvfisken ses typisk i køkken, bryggers og badeværelse, hvor der er fugtproblemer, da den ikke kan formere sig i varme og tørre miljøer. Den skjuler sig for lyset om dagen og kommer først frem, når det er mørkt. Hvis du tænder lyset i et mørkt rum, kan du opleve, at dyret piler over gulvet for at gemme sig for lyset. Ofte bliver de fanget i badekar eller kummer, da de ikke kan klatre på fugtige lodrette flader.

Hvordan kommer man af med sølvkræ og skægkræ?

Er du ramt af sølvfisk eller skægkræ, så er der en række tiltag, du selv kan foretage; daglig udluftning med gennemtræk, grundig rengøring og reducering af luftfugtigheden. Ønsker du hurtig og effektiv hjælp til fjernelse af skadedyr af en professionel skadedyrsbekæmper, så rykker vi hurtigt ud. AJ Skadedyrskontrol er landsdækkende, vi kører i miljøvenlige biler med moderne udstyr og er autoriseret af Miljøstyrelsen.

Kendt fra TV-programmet

DE Beskidte helte

Hurtig udrykning i hele landet

Sæt ind med behandling i tide

Den nye ubudne gæst kravler godt, formerer sig hurtigt og spreder sig hastigt fra rum til rum. De vil derfor hurtigt være mange, og de forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det en god idé at kontakte en skadedyrsbekæmper og få hjælp til skægkræ bekæmpelse, lige så snart du får øje på de første dyr, inden omfanget vokser.

Ufarlige skadedyr

Skægkræ udgør ingen sundhedsrisiko for mennesker, men de kan kontaminere madvarer og skade billeder, bøger og papirmaterialer. Hvis man derfor ejer værdifulde genstande, man ønsker at beskytte, kan kræene forårsage uoprettelig skade. Har man tørvarer, kornprodukter og dyrefoder, bør man emballere det, hvis man ønsker at undgå de kravlende kryb. Bekæmpelse af skægkræ på egen hånd kan desuden være en langsommelig og tidskrævende affære, da nye insekter vil kunne udklækkes i op til to måneder efter, de voksne kræ er væk.

Vigtigt med sølvkræ og skægkræ bekæmpelse

De små dyr laver ikke nødvendigvis de store skader, men er for mange mennesker et irritationsmoment. Da de lever i fugtige omgivelser, bør du ved angreb undersøge, om der kan gøres noget for at mindske fugtigheden det pågældende sted. Skægkræ spreder sig nemt og er svære at slippe af med, når man først har fået dem indenfor.

Hurtig udrykning i hele landet

Kontakt os i dag og kom kræene til livs

For at få skadedyr fjernet effektivt, kan det være nødvendigt at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, der kan bekæmpe dem på den rette måde. AJ Skadedyrskontrol står klar til at hjælpe dig – ring på telefon 50 30 11 11 og hør nærmere om bekæmpelse af sølvfisk i dit hjem.

Lad os ringe eller skrive til dig